Facebook ще открие 3 центъра за обучение в страните от ЕС,

...
Facebook ще открие 3 центъра за обучение в страните от ЕС,
Коментари Харесай

Facebook прави центрове за обучение в Испания, Полша и Италия

Facebook ще открие 3 центъра за образование в страните от Европейски Съюз, където искащите могат да усвояват потреблението на осведомителните технологии, съобщи оперативният шеф на компанията Шерил Сандбърг пред Ройтерс.

„ Има опасения, че в изискванията на цифровата гражданска война хората остават без внимание, ние желаеме да влагаме в развиването на привички за потребление на цифровите технологии, тъй че хората да получат уменията за пълноценно присъединяване в цифровата стопанска система “, разяснява тя.

Центровете ще бъдат в Испания, Полша и Италия. Компанията на Марк Зукърбърг възнамерява образованието да е двегодишно и да обхване към 1 млн. души. Особено внимание ще получат възрастните хора, младежите и бежанците. В програмата ще има курсове за проучване на медиите и за безвредно потребление на интернет.

Фейсбук също така ще отдели към 12,2 млн. $ за работата на филиала й във Франция, който се занимава с създаването на изкуствен интелект. Сандбърг акцентира, че компанията се стреми да влага средства в развиването и на технологиите, и на човешкия капацитет.

През последните месеци в Европейски Съюз се чуха оферти за в допълнение данъчно облагане на огромните софтуерни компании от Съединени американски щати, в това число и на Фейсбук. По оценки на Европейската комисия водачите на цифровия пазар употребяват минусите на европейското законодателство, с цел да заплащат доста по-малко налози в Европейски Съюз, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР